Cara Nak Buat Ayam Paprik Ala Thai
1 ekor ayam dipotong 20-24 macam buat nasi ayam. 3 sudu besar kicap cair 2 sudu teh minyak bijan 1 sudu teh lada serbuk hitam.
Resepi Ayam Masak Paprik Ala Thai Sebijik Rasa Macam Kat Kedai
Anda boleh membuat resepi ini terlebih dahulu dan membekukannya untuk dinikmati pada masa yang lain.
. Campur sekali senang nak makan tak perlu mencicah. 2 inci halia dihiris nipis 5 batang daun bawang dipotong panjang Garam secukup rasa Bahan Perap. Dapatkan resepi penuh Kari Ayam di sini.
Masakan ini sangat lazat untuk dihidangkan dengan pelbagai benda seperti nasi putih roti paratha atau roti putih pun boleh. Gaul semua bahan dan lumur pada ayam perap lebih kurang 1 jam. Anda boleh ciptakan sendiri daging paprik ala kedai Thai di rumah anda.
Kepada yang bertanya daging nak masak apa macam mana kalau buat daging rebus air asam pula. Tumis bahan yang dikisar sampai naik bau dan pecah minyak. Kari Ayam memang satu resepi lauk ayam yang semua patut tahu nak masak.
Cara Mudah Buat Ayam Paprik Terlajak Sedap
Paprik Ayam Thai Terlajak Sedap Confirm Suami Puji Youtube
Cara Buat Paprik Ayam Ala Thai Resepi Mudah Dan Sedap Dimakan Macam Kedai Kongsi Resepi
No comments for "Cara Nak Buat Ayam Paprik Ala Thai"
Post a Comment